Pitkästä aikaa näyttelyreissussa. Viime kerrasta olikin jo aikaa, melkein vuosi. Perjantai-iltana vietiin lapsukaiset hoitoon ja lähdettiin koirien kanssa kohti Joensuuta, Linnunlahden leirintäaluetta. Molemmat koirat olin ilmoittanut molemmille päiville ja niin Riia, kuin Ronjakin, olivat upeassa turkissa ja muutoinkin hyvässä kuosissa näyttelyä ajatellen, joten odotuksetkin olivat aika korkealla. Ronjaltahan puuttui se kolmas SERT ja tavoite oli saada ainakin se. No, tavoite toteutui ja ylittyikin :)

Ronja valmiina lähtöön. Asuntoauton pöytä on turjakkeen lempipaikka. :)



Helteinen lauantai, kansallinen näyttely. Ronjan ja Riian kehät olivat suht lähekkäin ja laitettiin leiri pystyyn Ronjan kehän paikkeille. Ihan pian selvisi, että molemmat kehät ovat pahasti myöhässä. Alkuperäisen aikataulun mukaan päällekkäisyyttä ei olisi pitänyt tulla, mutta loppupeleissä kehät menivät niin päällekkäin, että kun olin Ronjan kanssa kehässä, Riiaa huudeltiin espiskehään sisään. Onneksi tavattiin ihana Piia Lapualta, joka jäi meidän kanssa turisemaan useaksi tunniksi ja jäi myös odottamaan Riian ja Ronjan kehät, koska alkoi näyttää siltä, että näin voi käydä. Hän kokeili Ronjaa sekä Riiaa jo aiemmin ja sovittiin, että hän vie Ronjan, jos tarvetta tulee. No, me tehtiin sitten handlerin vaihto kesken kehän. Piia jatkoi Ronjan kanssa ja minä juoksin Riian kanssa espiskehään. Espiskehästä näin sen verran, että Jarkko otti kameran esiin ja siitä tiesinkin jo, että Ronja on voittanut. Riialla ei lauantaina mennyt ihan niin hyvin, sai SA:n mutta jäi PN kisassa kolmanneksi.

Eli lauantaina Ronja ERI SA PN1 SERT ROP (barbetteja 3 kpl)ja Riia ERI SA PN3 (espiksiä 18 kpl)



Ryhmäkehässä Ronja ei pärjännyt. Piia halusi lisää handlauskokemusta Ronjan kanssa ja vei ilomielin Ronjan kehään.


Lauantai-ilta istuttiin sitten leirintäalueella nauttien auringosta ja hyvästä seurasta :) Vissiin hieman liian pitkään, sillä sunnuntaiaamuna meinasi itku tulla, kun kello soi kuuden jälkeen. Olin jo jättää Riian aikaisen kehän väliin, mutta onneksi Jarkko patisteli miut ylös ja kehän laidalle, sen verran hienosti meillä sitten meni. Ronjan kehää odotellessa tavattiin muitakin barbet -ihmisiä ja barbetteja ja juteltiin mukavia. Tuomari tykästyi Ronjaan kovin ja Ronjalla meni jälleen yhtä hienosti, kuin lauantaina.

sunnuntaina Riia ERI SA PN1 CACIB VSP (espiksiä 17 kpl)
Ja Ronja ERI SA PN1 SERT CACIB ROP (barbetteja 4 kpl)





Ryhmässä ei Ronja pärjännyt taaskaan, mutta jäi niin hyvä mieli, kun hää ihan lunkisti siellä kaikkien kuulutusten ja hälinän keskellä meni :)



Kaikenkaikkiaan siis erittäin onnistunut retki, Ronja sai SERTinsä (tai siis kaksi ja vielä cacibinkin) jota lähdettiin metsästämään. Riian menestys oli myös pelkkää plussaa. Tavattiin ja tutustuttiin myös uusiin ihmisiin ja sehän se tekee noista näyttelyretkistä niin ihania!



Kotiin päästyämme päätin sitten kokeilla juuri teroitettuja trimmikoneen teriä ja lopputulos näkyy tässä: Riia oli onnellinen, kun pääsi rastoistaan, joita olikin enemmän kuin paljon :)



Ronja vielä vähän lällättelee naku-Riialle, mutta eipä aikaakaan, kun taitaa itsekkin saada samanlaisen lookin.