Ja Riia jälleen AVO3.

Riialla on kova kolmosputki tältä kesältä ja nyt peli vihelletäänkin poikki ja suunnataan katseet ensikesän kokeisiin. "Lahjattomat harjoittelee" asenne heitetään romukoppaan ja otetaan itseämme niskasta kiinni ja ruvetaan oikeasti treenaamaan, varsinkin kun tuo omissa oloissa treenaaminen ei ihan niin kalliiksi käy kukkarolle ja ajalle, kuin noissa kokeissa treenaaminen :D 

Tämän kesän tavoitteet Riian osalta on täytetty (FIN MVA, SPA1 ja MEJÄ-startti). Toki ykköstä Mejässäkin haettiin -tietenkin -mutta tuloksia ne on ne kolmosetkin. Ja koska koira kuitenkin vaikuttaa lupaavalta jäljestäjältä, emme missään tapauksessa ole pettyneitä. Päin vastoin. Roppakaupalla uusia ihania tuttavuuksia, mieleenpainuvia suunnistus- ja veretys- ja koepäiviä ja hirveän paljon oppia. 

Syksyllä olisi tarkoitus viedä Riia vielä oikeisiin tilanteisiin sorsametsälle kavereiden kanssa. Onneksi on paljon metsästäviä ystäviä, jotka mielellään huolivat meidät oppipojat mukaan.

Ronja sitten. Ronja haali itselleen tänävuonna kaksi SERTiä ja Viron Junnuvoittaja -tittelin. Ronjalle ei tavoitteita juurikaan asetettu, kakara kun vielä on. Taippareihin olen Ronjan ilmonnut ja pikaisesti pitäisi päättää, lähdetäänkö kokeilemaan vai ei. Ja nyt syksyllä on tarkoitus tutustuttaa Ronjakin verijäljelle, jotta saataisiin startattua senkin kanssa ensi kesänä. Ronja on jäljestänyt kaninlaahausjälkeä -tosin hieman epävarmasti, mutta kanin löytäen. Ronja on hakenut riistapukkia kiitettävästi vedestä. Mutta Ronja ei oikein tahdo irrota miusta metsässä, pikku pistoja sinne tänne tiiviisti yhteyttä pitäen. Ja se johtuu siitä, että meillä on aina molemmat koirat metsässä mukana ja Ronja tahtoo tukeutua Riiaan. Ja kun sitten metsään mennäänkin ilman Riiaa, se tukeutuu sitten minuun. Eli nuoren koiran epävarmuutta, josta kyllä päästään eroon. Laukauksista Ronja ei ole moksiskaan, tosin tätä kirjoittaessa tajuan samalla, että Riiahan on aina ollut messissä mukana, kun liipasimesta on vedetty. Eli Ronjan osalta tavoitteita asetetaankin sitten nyt syksyyn ja lähinnä hihnan toiseen päähän: metsään VAIN Ronjan kanssa, sieneen VAIN Ronjan kanssa, laukauksia VAIN Ronjan kanssa ja kaikkea mahdollista VAIN Ronjan kanssa. Ja en tarkoita, että tuleepa Riialle nyt tylsä syksy, vaan sitä, että ne lähtee mukaan eri aikaan, ei yhdessä.

Kaikenkaikkiaan superhieno kesä! Eikä vähiten kelien takia :D