Vietettiin oikein hauska ja helteinen viikonloppu Lieksassa muiden mejä-henkisten seurassa. Hellettä tosiaan piisasi, ihan täydeltä taivaalta, koko viikonlopun. Jälkien suunnistus ja veretys oli tuskaista, mutta antoisaa -kuten aina metsässä olo. Kokeet alkoivat sunnuntai aamuna jo 7.30 ja miun opastus oli ekalle jäljelle ja Riian oma jälki heti kakkosena, että ei ihan kaikista kuumimpaan keskipäivän aikaan jouduttu muuta kuin jäljen purkuhommiin.

Koe oli yhden tuomarin koe, eli koiria oli paikalla 6. Kaksi AVOa ja neljä VOIttajaa. Tuomarina Martti Hirvonen.

Riia sai pisteitä 26. Ja sillä tuloksen AVO3.

Makuut Riia oli merkannut juuri niinkuin pitääkin ja kaato löytyi ja kiinnosti. Mutta jäljen alussa oli hieman epävarmuutta etenemisessä Ja Jarkko joutui kehoittamaan useaan kertaan. Toinen osuus oli mennyt parilla pikku tarkastuslenkillä ja kolmannella osuudella koira lähtikin jäljeltä polulle, josta tuomittiin hukka. Toisella osuudella Riia oli nostattanut teeriparven jäljeltä ilmaan ja se tapaus oli sitten reipastuttanut menoa hyvin.

Myö oltiin oikein tyytyväisiä. Tämä oli Riian toinen koe ja itseasiassa kolmas jälki koko kesänä. Ennen Ylämaata tehtiin yksi harjoitusjälki, sitten oli Ylämaan koe ja nyt tämä. (Joo, kuullostaa siltä, että treenataan kokeissa) No ehkä pitää ennen seuraavaa koetta tehdä yksi harjoitus.

Ja ei myö huonoimpia oltu, yksi VOI koira ja toinen AVO koira keskeytettiin. Sitten tuli Riian AVO3, voittajissa 1 VOI2 ja 2 VOI1:stä. Ja toinen VOI1 saajista valioitui Jälkivalioksi ja toinen sai täydet 50 pistettä. Näitä hetkiä oli hieno olla todistamassa :) Onnea kaikille asianosaisille!!

Ja into lajiin kasvoi jälleen. Seuraavissa kokeissa luvattiin tehdä jo AVO jälkeä ilman kokeneempien apuja. Ja seuraavat kokeet ovatkin sitten jo parin viikon päästä Ylämaalla.