Aika kiitää, eikä meinaa ehtiä blogia päivittämään.

Syksy on ollut touhua täynnä. Verijälkeä ollaan treenattu muutamaan otteeseen hyvin tuloksin ja näyttelyissä on tullut käytyä tiuhaan tahtiin. Päästiin myös vihdoin perheen kesken rantalomalle Kreetalle ja koiruudet pääsivät nauttimaan laumaelosta kotikenneliinsä siksi aikaa. Loman jälkeen treffattiin Hapiberg`s porukkaa kasvattitreffeillä Porvoossa. Kasvattitreffeiltä löytyi uusi mieluisa harrastus -haku. Nyt etsitään porukkaa hakuiluhommiin. Tottistelut ovat alkaneet kesän tauon jälkeen ja Ronskukin tottistelee jo täysiä.. :) Ronskun ekat näyttelyt siintävät jo ihan ovella, joten varmaan olisi aika ruveta harjoittelemaan myös kehäkäytöstä.

Ronja on kyllä saanut nauttia pentuna olosta täysin siemauksin, ollaan nimittäin koko kesä eletty kuin pellossa. No se selittynee huikealla hellekesällä, kerrankin kun sellainen on ollut, niin siitä on pitänyt nauttia löysin rantein. Eikö?

Ronja kasvaa hurjaa vauhtia, vaikka onkin tällähetkellä pentueen pienin. Kiloja on 17 ja korkeuden puoleen Riiasta on menty ohi jo aikaa sitten. Luonteeltaan Ronja on erittäin itsenäinen penikka. Siinä varmaan selkein ero Riiaan. Riia kun on aina siellä missä muutkin, Ronsku saattaa löytyä ihan tontin toiselta laidalta omiaan touhuamasta. Ronjan mielipuuhaa on itsensä ryvettäminen milloin perunapellossa, milloin missäkin ojassa ja rikkaruohoissa. Ja tietysti ensin käydään kastautumassa veteen, vähintään mahaa myöten, että varmasti saa näkyvää tulosta aikaiseksi.. Aika monet ärräpäät on päässeet, kun juuri illalla pesty koira on aamulla sen näköinen, ettei sitä todella voi sisään laskea koukkamatta suihkun kautta. Ja sitten sen jälkeen tietysti juostaan märkänä sohvalle ja sänkyyn ja tehdään vielä varmuudeksi vanhimman pojan huoneen matolle pissit. Huoh. Mutta Ah -niin ihana ja lutunen hää kuitenkin on!

Alla kuvia syystouhuista.

Heinolan näyttelystä. Jossa Riia EH, NUK3. Edellisenä päivänä Kouvolassa Riia oli VSP ja sai 4. sertinsä.

Heinolassa tuomarina Saija Juutilainen:

22kk. Hyvärunkoinen, kaunislinjainen nuori narttu, jolla sopivasti luustoa ja kulmauksia. Narttumainen pää. Hieman pyöreät silmät. Hyvä kuono ja purenta. Erinomainen vahva kaula. Oikea karvan laatu. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Liikkeessä voisi olla enemmän voimaa. Tyypillinen luonne.

Kouvolassa tuomarina Zeev Trainin Israel:

Tasapainoinen narttu. Hyvä turkki. Saksipurenta. Täydellinen ylälinja. Keskikokoinen rintakehä.

Ronjakin haistelemassa kehäjuttuja.

Kouvola-Heinola näyttelyiden välissä yövyttiin Porvoossa kasvattajan luona. Tässä Ronsku ja sisarensa Stella.

Ronja 4 kk

Riia-muru "pikku oravanpoika"

Ronskun huippumamma Thara

Riian sisar Emmi

Meidän lomaillessa etelän auringon alla Carola sai kaikki barbet -natiaiset samaan kuvaan.

Thara-mamma, Meya, Ronja ja Stella.

Kasvattipäivillä Riian kanssa agility-opissa

Riia tarkkana. Ainakin pirun hyvä kuunteluoppilas.

Riia ottamassa ensikosketusta hakuun.

Riia tuntui nauttivan hakuhommasta kovasti. Hienosti löysi maalimiehet ja haukkumaankin oppi käskystä n. 5 minuutissa hakutreenien jälkeen :) (tosin haukku-maalimies-yhdistelmä jäi vielä kokeilematta)

Ronjan kanssa agilityalkeita

Porvoon näyttelyssä oli sitten kasvattipäivien jäljiltä hieman väsynyttä porukkaa.. Tässä Riia, Ronsku ja Riian pikkusisko Iisa näyttelyhumussa köllöttelemässä.

Riia sai Porvoosta EH:n ja oli NUK2. Ja Theo Leenenin arvostelu kuului suomennettuna näin:

Parivuotinen narttu, jolla hieman liian pitkä runko. Naisellinen pää. Silmät tarpeeksi tummat. Kuono voisi olla hieman lyhyempi. Hyvin asettuneet korvat. Täydellinen saksipurenta. Hyvä kaula, olkapäät ja ylälinja. Kantaa häntää hieman liian korkealla ja kippuralla. Hyvin kulmautunut. Hyvä luusto ja raajat. Tarpeeksi voimakas rakenne. Oikea turkki, mutta voisi olla hieman pidempi. Liikkuu hyvin. Hieman ujo.